返回列表 發帖

[哈啦] Cityline 出公告道歉聲明

https://www.facebook.com/Unusual ... 536?hc_location=ufi

受到搶票程式攻擊, 到4點先運作暢通....頂, 俾你玩左大半日 !

就是爛

我今日講第N次了

道歉有用嗎?

特高轉po的文字:
Cityline購票通於23:57pm公告道歉聲明,解釋及交代系統故障及交易程序緩慢原因。
我們與歌迷所受之影響同樣深切!但作為主辨單位,我們亦需向所有「五迷」作最誠懇的致歉!

https://www.facebook.com/Unusual ... ts/1131853203623536

-
寫「我們與歌迷所受之影響同樣深切!」呢句係咪低能的?仲要用感嘆號?!
就算真係因為搵個咁嘅售票網,
搞到瀨晒嘢同唔到其他單位交待,
都唔係喺呢篇聲明度呻+搏同情啦吓嘛,
佢地出po前有冇用腦架......
「『亦需』向所有五迷作最誠懇的致歉!」
講到只有Cityline責任咁,
成個tone就係「唔關我地事架,無奈身為主辦,循例都需要同大家say個sorry嘅!」

仲好意思講4點先正常運作
10點幾明明話10:30開賣...最後又變左12:45先開賣...
中間個段時間又冇話停server..怕買唔到飛又繼續禁...
家陣又話4點先正常運作...大拿拿由10點禁到4點原來都係白禁...

唔講仲好... 講起先知原來4pm先叫做正常買到飛
一早講4pm飯都可以食得安樂d呀
SYSTEM DOWN左當然係有問題
最大問題係唔即時通報
如果預3pm搞好就定4pm... 俾返d buffer自己
唔講10am到1245pm個段時間啦
正係1245pm-4pm呢段時間...
有幾多fans入到個網又彈出又彈入咁
買左咁多年飛今次真係最垃圾!

* 補充: 有朋友係賣飛個d地方做... 話覺得五月天好有誠意,其實有好多飛公開發售 (琴日睇到資料都講今年有6-7成飛公售)
有些事情還不做
你的理由會是什麼?

特高轉po的文字:
Cityline購票通於23:57pm公告道歉聲明,解釋及交代系統故障及交易程序緩慢原因。
我們與 ...
ILOVEYOU 發表於 2018-3-30 01:04

無錯!
呢個係最差既回應手法!
將件事賴比contractor就話我比錢佢地做嫁,一切都唔關佢地事?
唔係你揀,你deal既咩?
身為主辦方竟然唔一齊承擔呢個責任!
「因為無同售票方一同確保售票系統運作流暢,我地亦責無旁貸,所以一同致歉」呢個係最基本既回應!
點解每次出事都搞到公關災難咁!
還返晒D感嘆號比佢地!

其實由第一次DELAY根本就唔會十點半整得返...
寧願佢好似之前拓元一DOWN機就直接比個時間維修,哪怕係下午一兩點重開
好過個個嗰刻都唔知行唔行開好...早餐又食唔到中午又食唔到...就係驚佢突然賣返飛

4點先正常不如一早講4點先整好重開啦,搞到10-4根本上食唔安坐唔落,野又做唔到,禁又唔係唔禁又唔係,收工又要衝去排,收工去排都話排2-3粒鐘,難搞d排通頂都要成夜晚6-7點先買到

死server唔緊要,最大問題係消息好慢
十點十幾分先話十點半賣,然後十二點半先話未整好,要十二點九賣
中間上網同通利又死過,但冇公布,大家做傻仔繼續試
最後十一點幾就黎賣晒先話四點前其實壞左機,
完全公關災難
希望政府可以趁機整頓下cityline同urbtix
仲話幾百億搞創科,而家一個售票系統都搞唔掂

就咁出張公告就得咩?
我通宵排左一夜~去到開買10点就話遲半個鐘~10点半都唔得之後又冇消息~個個係度呆等~
見到有D人排通宵ge人因為只請半日假逼於無奈要 走~
12点9開買一個鐘買得4個平均15分鐘1個~
我排大約7x~好彩之後怏左小小~4点幾先買到~之後赶住返工~走時仲有8x人~
希望下次用返城網~

馬後炮有咩用?不過今次廢得有價值,好多五迷都買到好位置,當然都有好多湊熱鬧排隊買嚟放既路人

唉~
辛苦哂排街的同學
我都寧願往年般速戰速決

原來4點先正常....浪費我地D時間....

算吧喇,過唒先講有咩用。
我尋曰清晨去排,排足17個鐘,我嘅日曆會無左329,因為全日唔知做過d乜,好無奈。
辛苦唒夜排甚至排住幾日嘅五迷,今次真係俾個系統玩死~T_T

不過個系統真心好波,隨機比位,唔系排第一就令位,我前面打尖既人同黃牛未必買到令位,個心舒服好多
來自澳門的五迷
喜歡五月天第七年

不過個系統真心好波,隨機比位,唔系排第一就令位,我前面打尖既人同黃牛未必買到令位,個心舒服好多 ...
七月的詩信 發表於 2018-4-1 01:24

唔係喎,牛牛全部都買到前排,都係排隊飛
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

因為排隊係可以選位的。。。。。

回復 18# wingsohappy

可以選位咩⋯⋯
來自澳門的五迷
喜歡五月天第七年

我大埔冇得選位
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼